dimarts, 1 de desembre del 2015

Redacció


 
         Fes una redacció de 20 línies sobre un d'aquests temes:

          1.Explotació infantil.

          2. El paper de la dona al món laboral al llarg dels temps. 


Explotació infantil

Especialment al tercer món, el nombre de nens i nenes que treballen cada any augmenta, tant en termes absoluts com relatius. A més, l’existència del treball infantil normalment va associada, en un mateix país, amb alts índexs d’atur i de precarietat laboral per als adults. És a dir, que mentre els infants es veuen privats del seu dret a gaudir de la infantesa i a ser escolaritzats, els adults en edat laboral no poden exercir el seu dret a treballar i a poder mantenir dignament les seves famílies.
Per exemple, segons l’Organització Internacional del Treball, només al Pakistan actualment hi ha més de set milions i mig de treballadors forçats infantils,  més de mig milió dels quals treballen a les fàbriques de catifes. D'altres treballen a les fàbriques de totxos, de pilotes... sovint en unes condicions de semiesclavitud.
Durant aquest segle, mentre les condicions de vida dels infants als països occidentals han millorat notablement (tot i que queden "bosses" de marginalitat i explotació laboral molt preocupants) a la resta del món essencialment el que ha canviat és l'ocupació dels infants treballadors, i així com anteriorment és dedicaven sobretot als treballs agrícoles, ara a moltes àrees geogràfiques cada vegada són més presents en diferents processos industrials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada